“Ember CASCO”

Az ég kék, a fű zöld, süt a nap, csicseregnek a madarak. szóval minden ideális…

Ám egyszer csak!!….

beüt a ménkű és az ember ott találja magát a képen ábrázolt betegágyon, vagy a kezelőorvosa nyugtató hangon közöl egy olyan diagnózist, amitől eláll a szó….

Egy váratlan, komoly betegség nem csak a betegség miatt komoly gond, hanem olyan érvágást jelent a családnak, ami nagyon nehezen pótolható. Mit lehet tenni ilyenkor. Hát ilyenkor már késő, de előre gondolkodni lehet! S, hogy kinek milyen anyagi érvágást jelenthet egy komoly betegség, azt három tipikus példával illusztrálom:

Első példánk alanya egy Pedagógus II. besorolású tanár, bruttó 555.000.- forintos bérrel, vagyis a havi nettó jövedelme: 369.075.- forint. A példa kedvéért sem “akarjuk eltenni láb alól”, vagyis kapjon egy olyan szívinfarktust, amiből két-három hónap alatt talpra áll. Gyógyulása alatt táppénzre jogosult, ami a törvényi előírásoknak megfelelő összeg, vagyis: 283.050.- forint. A jövedelemkiesése:

Második példánk alanya egy alkalmazott vezető, havi 1.500.000.- Ft-os bruttó bérrel, vagyis havonta nettó 997.500.- forintot kap kézhez. Ő is kap egy infarktust, amiből az említett időszak alatt gyógyul. A lábadozása alatt őt a törvényileg garantált maximum táppénz 85%-a illeti meg, összegszerűen: 453.560.- forintot kaphat havonta. Az Ő jövedelemkiesése:

A harmadik példánk egy átlagosnak nevezhető magyar vállalkozó, akinek a BEJELENTETT bruttó bére 326.000.- forint, a többit kézhez kapja… Nem tudom feltűnt-e a “BEJELENTETT” kitétel?! Ugyanis a tényleges havi jövedelme nettó 600.000.- forint.
Ő kerül a harmadik betegágyra infarktussal, s amíg gyógyul a bejelentett jövedelme után kap táppénzt, ami havonta nettó 166.260.- forint. Vagyis neki (és a családjának) havonta

hiányzik a büdzséből…

Tudom, tudom! Sok volt a szám, aminek a megértéséhez minimum egy könyvelő szükségeltetik. De az egyszerűség kedvéért elegendő a pirossal kiemelt számokra figyelni, s mindenki döntse el, hogy saját magának megfelelő foglalkoztatási formában vajon képes lenne-e finanszírozni ezeket a hiányokat, úgy, hogy egy kórházi/szanatóriumi ágyon fekszik????

Ennek a problémának a megoldására találták ki az “EmberCASCO”-t, ami egy olyan biztosítási forma, ahol megnevezett betegségekre, illetve kritikus betegségekre, maradandó egészségkárosodásra illetve halál esetére fizetnek a szerződő által meghatározott összegeket.

Mi az Ön véleménye? Netán szükséges lenne az Ön számára is egy ilyen biztosítás? Vegye fel velünk a kapcsolatot IDE KATTINTVA!