Még tart a nyár….

  • “Persze! A Bankkártya mellé kötöttem utasbiztosítást!”…
  • Minek kössek?! Van EU-s egészségbiztosítási kártyám!“…

Öreg vagyok én már arra, hogy ilyenkor magamat földhöz verve vergődjek és meggyőzzem a Kedves Ügyfelet miért él tévedésben és ringatja abban a hitben magát/családját, hogy biztonságban van – helyette írok egy kis szösszenetet, aztán akinek esze/füle van az értse! Akkor lássuk!

Bankkártya mellé köthető utasbiztosítás:

Szakmai általános vélemény, hogy egyes országokban jelentősen eltér az orvosi ellátások költsége. Európában legalább 50 milliós fedezet szükséges, A világ más részein (pl. Kanada, USA) 150-200 milliós fedezettel kéne rendelkezni az oda utazónak! Ennek fényében vizsgáljuk meg, hogy 2024.augusztus 1-én a legnagyobb magyar bank által bankkártya mellé kínált utasbiztosításainak mekkorák a biztosítási összegei!

A nyomatékosítás miatt szeretném megismételni, hogy a szakma szerint mekkora összegek szükségesek az ellátások fedezetére!

Aki elvégezte az általános iskola második osztályát az levonhatja a következtetést, hogy mit ér a bankkártyája mellé kötött utasbiztosítás!!….

EU Egészségbiztosítási Kártya:

Azt mindenki tudja, hogy az Európai Egészségbiztosítási Kártya ingyen kiváltható és az unió területén fedezetet nyújt a sürgősségi ellátás esetén. Az azonban nem annyira köztudott, hogy a kártya nem fedezi a mentés, szállítás, a hozzátartozók utazásának költségeit! Ráadásul az ellátást gyakran magánegészségügyi intézményekben történik, melyek nem mindegyike áll szerződésben az adott ország társadalombiztosítójával, így az unión keresztül a magyar társadalombiztosítóval sem…. Ráadásul gyakran ezek az ellátások előfinanszírozottak, vagyis a helyszínen ki kell fizetni, amit aztán később téríti az adott ország biztosítója.

Végső érv:

Végezetül álljon itt egy négytagú család (Apa, Anya mindketten 1977-ben születettek, a gyerekek 2006, 2009-ben) idén nyári 8 napos európai utazásának biztosításának díja: összesen 16.746.- forint, a biztosítás fedezet ük személyenként 150 millió forint volt.

Ezzel szemben a már említett legnagyobb magyar banknál kiváltható a család egészére (két 65 év alatti felnőtt és két 18 év alatti gyermek) szóló bankkártya mellé kötött Európa csomag éves díja: 11.990.- forint.

Köss Utasbiztosítást!